SalesΠαλαιότερα ήταν ανέφικτο να πραγματοποιηθεί μία ακτινογραφία στο σπίτι του εξεταζόμενου με ακτινολογικές εικόνες υψηλού επιπέδου. Εξοπλισμός πεπερασμένης τεχνολογίας με αναλογική εικόνα, εμφάνιση υγρού λουτρού των φιλμ και με πολύ κακής ποιότητας εικόνας λόγω συνθηκών, ήταν σχεδόν ανεφάρμοστη η δυνατότητα αυτή. Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε και αναπτύξαμε ένα project πολύ υψηλού επιπέδου. Μία πλήρη και ενεργειακά αυτόνομη κινητή ακτινολογική μονάδα βασισμένη στην ψηφιακή τεχνολογία με πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πολύ εύκολη προσέγγιση στο χώρο των εξεταζομένων. Τεχνολογικός εξοπλισμός πού εξυπηρετεί τους χρήστες μέσα στον χώρο τους πολύ ελαφρύς και με δυνατότητες ανάλογες ψηφιακού σταθερού ιατρείου. Ψηφιοποιητές πολύ υψηλής ανάλυσης σαρώνουν τις πινακίδες των κασετών και μας δίνουν μια πρωτογενή ανασύνθεση εικόνας πού μετά επεξεργάζεται στον σταθμό εργασίας (workstation) με προγράμματα (Hardware) Dicom επεκτάσεων. Μέσα από το πρόγραμμα ποιοτικού ελέγχου καταφέραμε όλες οι απεικονιστικές τεχνολογίες να συνθέτουν μέσα από μία laser κάμερα εξαιρετικές ακτινολογικές εικόνες πολύ υψηλής διακριτικής ικανότητας απολύτως εφάμιλλες ακτινολογικού εργαστηρίου. ΠΡΩΤΟΙ στην Ελλάδα παρουσιάσαμε αυτή την πρωτοποριακή ιδέα και την θέσαμε στην υπηρεσία των ασθενών με εξαιρετικές κρητικές από τους συνεργάτες μας ιατρούς και τους χρήστες.

kinites aktinologikes

Η medxrays εξυπηρετεί με προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό με άδεια λειτουργίας και πιστοποίηση από την εθνική επιτροπή ατομικής ενέργειας. Οι ακτινολογικές εικόνες είναι πολύ υψηλής ανάλυσης. Οι ψηφιοποιητές υψηλής ανάλυσης, σαρώνουν τις πινακίδες των κασετών και δίνουν μία πρωτογενή ανασύνθεση εικόνας και στη συνέχεια πραγματοποιείται η επεξεργασία της στο σταθμό εργασίας (Workstation), μέσω ειδικών προγραμμάτων (Hardware) Dicom επεκτάσεων. Τό απεικονιστικό αποτέλεσμα είναι απολύτως εφάμιλλο σταθερού ψηφιακού ιατρείου.

 

apotelesmataΜε το πέρας της επίσκεψης ο εξεταζόμενος παραλαμβάνει το φάκελο της εξέτασης του. Ο φάκελος εμπεριέχει τα φιλμ των ακτινογραφιών σε διαστάσεις 35Χ43 η 24Χ30 ανάλογα με το είδος της εξέτασης. Επίσης παραλαμβάνει εγγράφως την διάγνωση της εξέτασης, ένα cd με την ηλεκτρονική μορφή των ακτινογραφιών σε περιβάλλον επεξεργασίας εικόνας dicom (viewer) καθώς και την απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

 

 

attica map1

Η medxrays εξυπηρετεί σε όλο τον νομό Αττικής με τις μονάδες της έχοντας ελαττώσει σημαντικά τον χρόνο προσέγγισης. Η παράδοση των αποτελεσμάτων και η ενημέρωση των παραπεμπόντων ιατρών είναι άμεση.

 

 

digital 2

Τα τελευταία 15 χρόνια αναπτύχθηκε στη χώρα μας το σύστημα της κατ' οίκον αντιμετώπισης περιστατικών, της προσφοράς δηλαδή ιατρικών και εργαστηριακών υπηρεσιών στο σπίτι των χρηστών.  Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό πρότυπες κινητές ακτινολογικές μονάδες κατ οίκον ακτινογράφισης με πολύ μεγάλη ευκολία και ταχύτητα μπορεί και εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά. Χρήστες υπηρεσιών υγείας που λόγω της δυσκολίας τους να μετακινηθούν σε ιατρικά κέντρα και έχουν ανάγκη περίθαλψης εξυπηρετούνται στο ζεστό περιβάλλον του σπιτιού τους με ακτινολογικές εξετάσεις απολύτως εφάμιλλης ποιότητας σταθερού ακτινολογικού εργαστηρίου. Κάθε ασθενής μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο, πολλές φορές έχει ανάγκη πρωτοβάθμιας η δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο σπίτι. Ασθενείς με χρόνια νοσήματα που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι, μετεγχειρητικοί ασθενείς μπορούν να εξυπηρετηθούν με υψηλές υπηρεσίες ιατρικής απεικόνισης στο ζεστό περιβάλλον του οικογενειακού τους χώρου.

clip image001Η Υπερηχογραφία τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει τεράστια πρόοδο στην απεικόνιση, παρέχοντας στους ιατρούς αξιόπιστα αποτελέσματα. Ένας τομέας της υπερηχογραφίας που αναπτύσσεται ραγδαία είναι η φορητή υπερηχογραφία. Όλες οι εταιρείες κατασκευής υπερήχων έχουν μπει σε έναν αγώνα δρόμου ούτως ώστε τα τεχνολογικά επιτεύγματα των σταθερών υπερήχων να μπορέσουν να εφαρμοστούν σε μια ελαφριά φορητή συσκευή.  Οι φορητοί υπερηχογράφοι χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως στις μονάδες εντατικής θεραπείας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι σημερινές φορητές συσκευές έχουν μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια, παρέχουν άμεσες λύσεις σε διαγνωστικά προβλήματα και προτείνονται όλο και συχνότερα από ιατρούς σε ασθενείς που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης. Ο φορητός υπερηχογράφος κατ οίκον δίνει άμεσα λύσεις σε διαγνωστικά ερωτήματα από κλινικούς ιατρούς με αποτέλεσμα να αποφεύγει ο ασθενής και η οικογένειά του την ταλαιπωρία διακομιδής του σε νοσοκομεία ή διαγνωστικά κέντρα. Πρακτικά, οι φορητοί υπερηχογράφοι μπορούν να εκτελέσουν όλες τις εξετάσεις με την βασική προϋπόθεση να είναι σύγχρονης κατασκευής. Η απουσία ακτινοβολίας και ο εύχρηστος τρόπος χρήσης καθιστά την εξέταση πολύ προσιτή για τους ασθενείς. Αξιόπιστα αποτελέσματα μπορούν να δώσουν οι υπέρηχοι κατ οίκον και στις εξετάσεις triplex. Οι συνηθέστερες εξετάσεις που ζητούν οι θεράποντες ιατροί για φορητό υπέρηχο είναι: Υπέρηχοι Άνω και Κάτω Κοιλίας, επί ενδείξεων χολοκυστίτιδας, παγκρεατίτιδας, κωλικού νεφρού, σκωληκοειδίτιδας, επίσχεσης ούρων καθώς και άλλων καταστάσεων οι οποίες προκαλούν άλγος ή άλλα συμπτώματα από την κοιλιακή χώρα. Ο υπέρηχος κατ οίκον είναι μια εξέταση που προτιμάται πλέον και από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν προληπτικές εξετάσεις στο σπίτι, στο χρόνο που επιθυμούν, χωρίς αναμονή και μετακινήσεις.

triplex agion 2

Το Triplex αγγείων (ή έγχρωμη υπερηχοτομογραφία αγγείων)είναι μία εξειδικευμένη υπερηχογραφική μελέτη των αγγείων κατά την οποία ελέγχεται η μορφολογία του αγγειακού αυλού και η ροή του αίματος μέσα στον αυλό αυτό. Με τον τρόπο αυτό, ο ιατρός μπορεί να εκτιμήσει το βαθμό αθηρωματώσεως του αγγειακού τοιχώματος την ύπαρξη ή όχι στενώσεως του αγγειακού αυλού και τις μεταβολές τις οποίες υφίσταται η ροή του αίματος λόγω των στενώσεων. Από τις πληροφορίες αυτές μπορεί να συνάγει συμπεράσματα για το επίπεδο αιματώσεως διαφόρων οργάνων του σώματος Ποια αγγεία ελέγχονται με αυτήν την εξέταση: Καρωτίδες και Σπονδυλικές Αρτηρίες, Αρτηρίες Άνω Άκρων, Φλέβες Άνω Άκρων, Κοιλιακή Αορτή, Νεφρικές Αρτηρίες, Λαγόνιες Αρτηρίες, Αρτηρίες Κάτω Άκρων, Φλέβες Κάτω Άκρων, Όσχεου.

hd1

Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της δουλειάς μας είναι οι πολύ υψηλής ανάλυσης εικόνες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η δυνατότητα μεγάλης μεγέθυνσης των εικόνων είναι εφικτή. Ευρήματα πού με μία πρώτη ματιά δεν είναι απολύτως αναγνωρίσιμα, με την μεγέθυνση των εικόνων, χωρίς να επηρεάζεται η χωρική διακριτική ικανότητα τους, έχουμε μία απολύτως πιο ασφαλή αντικειμενικά διάγνωση.

 

 

5Η Υπερηχογραφία τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει τεράστια πρόοδο στην απεικόνιση, παρέχοντας στους ιατρούς αξιόπιστα αποτελέσματα. Ένας τομέας της υπερηχογραφίας που αναπτύσσεται ραγδαία είναι η φορητή υπερηχογραφία. Όλες οι εταιρείες κατασκευής υπερήχων έχουν μπει σε έναν αγώνα δρόμου ούτως ώστε τα τεχνολογικά επιτεύγματα των σταθερών υπερήχων να μπορέσουν να εφαρμοστούν σε μια ελαφριά φορητή συσκευή. Οι φορητοί υπερηχογράφοι χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως στις μονάδες εντατικής θεραπείας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι σημερινές φορητές συσκευές έχουν μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια, παρέχουν άμεσες λύσεις σε διαγνωστικά προβλήματα και προτείνονται όλο και συχνότερα από ιατρούς σε ασθενείς που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης. Ο φορητός υπερηχογράφος κατ οίκον δίνει άμεσα λύσεις σε διαγνωστικά ερωτήματα από κλινικούς ιατρούς με αποτέλεσμα να αποφεύγει ο ασθενής και η οικογένειά του την ταλαιπωρία διακομιδής του σε νοσοκομεία ή διαγνωστικά κέντρα. Πρακτικά, οι φορητοί υπερηχογράφοι μπορούν να εκτελέσουν όλες τις εξετάσεις με την βασική προϋπόθεση να είναι σύγχρονης κατασκευής. Η απουσία ακτινοβολίας και ο εύχρηστος τρόπος χρήσης καθιστά την εξέταση πολύ προσιτή για τους ασθενείς. Αξιόπιστα αποτελέσματα μπορούν να δώσουν οι υπέρηχοι κατ οίκον και στις εξετάσεις triplex. Οι συνηθέστερες εξετάσεις που ζητούν οι θεράποντες ιατροί για φορητό υπέρηχο είναι: Υπέρηχοι Άνω και Κάτω Κοιλίας, επί ενδείξεων χολοκυστίτιδας, παγκρεατίτιδας, κωλικού νεφρού, σκωληκοειδίτιδας, επίσχεσης ούρων καθώς και άλλων καταστάσεων οι οποίες προκαλούν άλγος ή άλλα συμπτώματα από την κοιλιακή χώρα. Triplex κοιλιακής αορτής, επί υποψίας ανευρύσματος. Triplex φλεβών και αρτηριών κάτω άκρων, επί ενδείξεων θρόμβωσης ή εμβολής. Triplex καρωτίδων, επί διαφόρων νευρολογικών συμπτωμάτων ή ύπαρξη φυσήματος κατά τον έλεγχό τους από τον κλινικό ιατρό. Triplex οσχέου, επί παρουσίας συμπτωμάτων (άλγος, διόγκωση κ.α.) Ο υπέρηχος κατ οίκον είναι μια εξέταση που προτιμάται πλέον και από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν προληπτικές εξετάσεις στο σπίτι, στο χρόνο που επιθυμούν, χωρίς αναμονή και μετακινήσεις.

Γιώργος Κορμάς                         Ηλίας Νάκος
Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης         Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης

 

piotikos elegxos

Μέλημα μας αποτελεί η διαρκής φροντίδα και εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων οι οποίοι έχουν ανάγκη για κατ’ οίκον απεικόνιση με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Αυτό έχει επιτευχθεί μέσα από την εγκατάσταση προγράμματος ποιοτικού ελέγχου.
Μεθοδολογία συλλογής καταγραφής και αποκωδικοποίησης data (Reject Analysis) μας βοήθησαν να εκμηδενίσουμε επαναλήψεις εξετάσεων με σοβαρό όφελος την ακτινοπροστασία των χρηστών και την ταχύτατη παράδοση της εξέτασης. Μικρά σφάλματα διορθώνονται εκ των υστέρων στον σταθμό επεξεργασίας εικόνας .Οι αλγόριθμοι ανασύνθεσης η φωτεινότητα και το κοντράστ επηρεάζονται για να πάρουμε την τελική εικόνα .Όσον αφορά τις πρακτικές πτυχές της ακτινογράφησης η κάθε επίσκεψη μας σε χρήστη των υπηρεσιών μας είναι απολύτως διαφορετική. Οι συνθήκες πού προσπαθούμε να προσομοιάσουμε με τις συνθήκες ενός σταθερού ιατρείου πού τα πάντα είναι δεδομένα ποικίλουν σε βαθμό πού η καταγραφή τους κρίθηκε αναγκαία. Η παραμετροποίηση τους, η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού και η μακρόχρονη πείρα μας έδωσαν το δικαίωμα να εξυπηρετούμε τους εξεταζόμενους με πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Έτσι εξεταζόμενοι πού έχουν οστεοπόρωση, είναι παχύσαρκοι, έχουν ουσιώδη κινητική δυσχέρεια, έχουν εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση στον δρόμο και στο όχημα διακομιδής τους σε ιατρική μονάδα (πολλές σκάλες, έλλειψη ασανσέρ) εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Menu